Tradičné talianské cestoviny od tradičnej spoločnosti Pastificio Riscossa
Tradičná remeselná zručnosť, vášeň, oddanosť a viac ako storočné skúsenosti - to je spoločnosť PASTIFICIO RISCOSSA.
Príbeh Riscossy sa začína v mestečku Corato v kraji Apúlia v roku 1902. Práve tu Cavalier Leonardo Mastromauro založil továreň na cestoviny „Leonardo Mastromauro & Sons“, malú rodinnú spoločnosť.
V priebehu päťdesiatich rokov produkcia ďalej rastie a vyšplhá sa najskôr na 10 ton a potom na 30 ton denne.
Prevádzka továrne na cestoviny sa presťahovala do väčšej budovy a spoločnosť bola premenovaná na „Pastificio Riscossa“ - bol to odkaz na impulzívnu povahu zakladateľa a inovátora, ale aj poznámka o nádeji v neľahkej dobe - bezprostrednej povojnovej obdobie – kedy krajina vrúcne snívala o ekonomickom oživení a sociálnom vykúpení.
Dnes, s viac ako storočnou históriou, je Riscossa veľkou priemyselnou spoločnosťou dívajúcou sa do budúcnosti, má viac ako sto zamestnancov a svoje produkty vyváža do celého sveta.
Vášeň a láska, ktorú do svojej práce vkladá, zostali rovnaké ako pred 100 rokmi. Cestoviny Riscossa sa pripravujú výlučne z tvrdej pšenice a vody. Aj dnes dodržiavajú klasickú pracovnú metódu - ktorá zahŕňa tri fázy miesenia, vytláčania a sušenia - aby zachovali vlastnosti pšeničného zrna a priniesli zákazníkom cestoviny vychádzajúce z veľkej tradície talianskych cestovín.